Zoetjesaan komen er versoepelingen waardoor jongeren weer naar school gaan en buiten mogen sporten in teamverband. Binnensport ligt nog stil en dat is behoorlijke domper voor de Roder Volleybalvereniging Rovoc. De zaalsport ligt al bijna een half jaar stil. Het zaalseizoen dat na de zomervakantie begon was in oktober al voorbij.


Nu de maatregelen zijn versoepeld vond het bestuur van de volleybalvereniging het de hoogste tijd voor actie.
Voorzitter Bert Schutte: "Volleybal en plezier hebben staan bij onze vereniging bovenaan. Bij een teamsport ben je actief bezig en heb je tegelijk sociale contacten.  Het fanatieke komt in trainingen en wedstrijden naar voren, maar de 'derde helft' is bij veel teams belangrijk. Beide dingen vielen in de lockdown weg. Toen de maatregelen vorige week wat meer ruimte boden is onze jeugdcommissie volop gaan nadenken en organiseren. We zagen kansen voor onze leden onder de 27 jaar, maar de sporthal is nog gesloten. 'Hoe lossen we dit op?', dachten we."

 

De oplossing vond de jeugdcommissie in overleg met de Korfbalvereniging KV Noordenveld. Jeugdcommissievoorzitter Laurent Dwarshuis zag kansen. "Eén van mijn commissieleden bedacht dat de korfbalvereniging een groot grasveld heeft, waarop wij onze eigen netten konden plaatsen." Het contact met de korfbalvereniging verliep soepel. "Ik was blij verrast. De korfbalvereniging wilde graag meedenken. Binnen een week was alles geregeld. Het is en blijft pionieren; volleyballen op gras is toch echt anders. Maar ik ben blij dat het zo kan en dat een andere sportvereniging de helpende hand toesteekt. Het is toch gewoon fantastisch dat onze jongeren weer een balletje kunnen slaan?"

 

De jeugdteams van Rovoc trainen elke donderdag van 17:00 uur tot 20:00 uur. Rovoc heeft teams in alle leeftijden. Omdat we hebben gemerkt dat veel kinderen vooral nu toe zijn aan bewegen kan je bij ons gratis komen meetrainen, zie voor de voorwaarden onze website www.rovoc.nl.  Wil jij ook meedoen? Stuur een mailtje naar jeugdcie@rovoc.nl en wie weet zien we je donderdag al!